Krótkie daty  SPRAWDŹ ➡️

product-image
EkaMedica Camu-Camu sok pasteryzowany 500 ml
27.26 zł

EkaMedica Camu-Camu sok pasteryzowany 500 ml


Brak ocen

Producent
EkaMedica Spółka z o.o. sp. k.

ul. Bielska 78a 43-340 Kozy

Pojemność
500 ml
Postać
Cena jedn.
100 ml = 5.45 zł

Wysyłka w 24h

minus

ilość

plus
27.26 zł

Dostawa za 0 zł
Metody płatności i dostawy

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Skład

Sok z jagód Camu Camu 100% Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.

Wskazania

Camu Camu jest wolno rosnącym krzewem występującym w amazońskich lasach deszczowych. Krzew rośnie na wysokość 2-3 metrów i wydaje dużej wielkości, pomarańczowo- czerwone, miękkie owoce przypominające jagody. Owoce rzadko jedzone są bezpośrednio, ponieważ są bardzo kwaśne. Kolorystycznie i w pewnym stopniu smakowo porównać je można do naszego rabarbaru
Camu Camu zajmuje drugie miejsce pod kątem zawartości witaminy C w owocu (na pierwszym miejscu jest owoc Kakadu z Australii). Owoce dostarczają ponad 2 gramy witaminy C na 100 gramów surowca.
W porównaniu do pomarańczy, zawartość kwasu askorbinowego (witaminy C) w camu- camu jest ponad trzydziestokrotnie większa, a także zawiera dziesięć razy więcej żelaza, trzykrotnie więcej witaminy B3, dwa razy więcej ryboflawiny i ponad 50% więcej fosforu.
Owoc zawiera również kwasy aminowe i minerały, które pomagają w absorpcji witaminy C.
Camu – camu jest bogate w flawonoidy i glikozydy. Odkryto 30 różnych związków fenolowych w tym katechiny, kwas elagowy, rutynę. Jest też znaczącym źródłem potasu, dostarczając 711 mg na kilogram owoców.

Działanie

Stanowi doskonałą alternatywę dla syntetycznej witaminy C o zdecydowanie lepszej przyswajalności i wydajności we wzmacnianiu organizmu i suplementacji energetycznej.
Witamina C jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania serca. Optymalizuje ona produkcję kolagenu, co wpływa na maksymalną stabilizację ścianek arterii. Dzięki dużej zawartości witaminy C camu- camu wpływa to na prawidłową pracę układu krążenia 
Jest antyoksydantem, czyli wykazuje zdolność neutralizowania wolnych rodników.
Opóźnia procesy starzenia się komórek dzięki dużej ilości kwasu askorbinowego N
Naturalny akcelerator systemu immunologicznego 
Doskonale wzmacnia cały organizm a także korzystnie wpływa na działanie mózgu, przywracając mu witalność, chemiczną stabilizację.  
Reguluje procesy trawienne

Dawkowanie

dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować u kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.

Kategoria

Postać

Stosowanie

Camu Camu jest wolno rosnącym krzewem występującym w amazońskich lasach deszczowych. Krzew rośnie na wysokość 2-3 metrów i wydaje dużej wielkości, pomarańczowo- czerwone, miękkie owoce przypominające jagody. Owoce rzadko jedzone są bezpośrednio, ponieważ są bardzo kwaśne. Kolorystycznie i w pewnym stopniu smakowo porównać je można do naszego rabarbaru Camu Camu zajmuje drugie miejsce pod kątem zawartości witaminy C w owocu (na pierwszym miejscu jest owoc Kakadu z Australii). Owoce dostarczają ponad 2 gramy witaminy C na 100 gramów surowca. W porównaniu do pomarańczy, zawartość kwasu askorbinowego (witaminy C) w camu- camu jest ponad trzydziestokrotnie większa, a także zawiera dziesięć razy więcej żelaza, trzykrotnie więcej witaminy B3, dwa razy więcej ryboflawiny i ponad 50% więcej fosforu. Owoc zawiera również kwasy aminowe i minerały, które pomagają w absorpcji witaminy C. Camu – camu jest bogate w flawonoidy i glikozydy. Odkryto 30 różnych związków fenolowych w tym katechiny, kwas elagowy, rutynę. Jest też znaczącym źródłem potasu, dostarczając 711 mg na kilogram owoców.

Kluczowy składnik

Rejestracja

Brak komentarzy

W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres [email protected]. Dziękujemy

Dlaczego my?
why-us-img

Odbiór osobisty w aptece

why-us-img

Profesjonalna obsługa

why-us-img

Szybka wysyłka

why-us-img

Legalnie działająca apteka

why-us-img

Płatność online lub za pobraniem